Εμπειρίες

Εμπειρίες, Αξιοθέατα, Γαστρονομία

Ήρθατε στον σωστό προορισμό

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Αξέχαστες εμπερίες που θα πάρετε μαζί σας στον γυρισμό.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος και γειτονικοί προορισμοί.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

Προτάσεις για Νυμφαίο και βραβευμένα εστιατόρια.

Υπαίθριες δραστηριότητες σε περιοχές Natura 2000

Η απόλυτη εμπειρία με οργανωμένες δραστηριότητες στην ύπαιθρο αλλά και λίμνες της ευρύτερης περιοχής μας, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία "Άρτεμις".

Γευσιγνωσία Κρασιών

Στον Δήμο Αμυνταίου βρίσκεται ο βορειότερος αμπελώνας της Ελλάδας με παραγωγή διάσημων κρασιών. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε αρκετά οινοποιεία για ξενάγηση στους χώρους τους και γευσιγνωσία. Το προσωπικό μας θα χαρεί να σας βοηθήσει με πληροφορίες ή και κλείσιμο γευσιγνωσίας σε οινοποιείο της περιοχής.

Σας κινήσαμε την περιέργεια; Ελέγξτε για διαθεσιμότητα και τιμές εδώ

Η γη των λιμνών

Στον Δήμο Αμυνταίου μπορείτε να επισκεφτείτε τις 4 φυσικές λίμνες που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000. Πρόκειται για την Χειμαδίτιδα, την Ζάζαρη, την λίμνη των Πετρών και την Βεγορίτιδα. Είτε για δραστηριότητες είτε για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στα cafe και εστιατόρια που βρίσκονται στις όχθες τους, μια επίσκεψη θα σας αποζημιώσει.

Καταφύγια Αρκούδας & Λύκου

Στο Νυμφαίο μπορείτε να επισκεφτείτε το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, ενώ στις Αγραπιδιές θα βρείτε το καταφύγιο Λύκου. Για περισσότερες πληροφορίες ο Αρκτούρος διαθέτει και δύο κέντρα ενημέρωσης.

Φλώρινα

Μια κοντινή πρόταση για εσάς είναι η κινηματογραφική Φλώρινα. Αξίζει να επισκεφτείτε το Aρχαιολογικό Mουσείο της πόλης, την Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας, το Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης, και το Λαογραφικό μουσείο. Σίγουρα επιβάλλεται και μία στάση για καφέ δίπλα στον ποταμό Σακουλέβα.

Σας κινήσαμε την περιέργεια; Ελέγξτε για διαθεσιμότητα και τιμές εδώ

Νυμφαίο

Στο Νυμφαίο θα βρείτε εστιατόρια και τσιπουράδικα για να ικανοποιήσετε τους ουρανίσκους σας. Προτείνουμε όμως να δοκιμάσετε και τις τοπικές πίτες που σερβίρονται στα cafe του χωριού.

Βραβευμένα εστιατόρια Αμυνταίου

Απολαύστε υπέροχες γεύσεις από ντόπιες αγνές πρώτες ύλες με συνοδεία κρασιών Αμυνταίου στα βραβευμένα με χρυσούς σκούφους εστιατόρια της περιοχής μας.