Καταφύγια Αρκούδας & Λύκου

Bear © Οδ. Χλωρίδης:Αρκτούρος

Καταφύγιο της καφέ αρκούδας

Στο Νυμφαίο μπορείτε να επισκεφτείτε το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας. Εκεί θα γνωρίσετε τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων. Επίσης θα ενημερωθείτε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, και άλλες πληροφορίες όπως τη γεωγραφική κατανομή της και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Μανώλης © Οδ. Χλωρίδης:Αρκτούρος
Μανώλης © Οδ. Χλωρίδης/Αρκτούρος

Καταφύγιο του Λύκου

Έχετε πάει στις Αγραπιδιές Φλώρινας; Να η ευκαιρία! Το κέντρο δημιουργήθηκε εκεί για να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται όλοι οι λύκοι που κατάφεραν να διασωθούν. Μπορεί να μην τους δείτε εύκολα, αλλά εκείνοι θα σας έχουν μυριστεί από μακριά! Για την ασφάλειά σας συστήνεται η χρήση ορειβατικού, πεζοπορικού ή αθλητικού παπουτσιού καθώς το μονοπάτι των ξεναγήσεων είναι δασικό.

Λύκοι © Οδ. Χλωρίδης:Αρκτούρος
Λύκοι © Οδ. Χλωρίδης:Αρκτούρος

Κέντρο ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα

Στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής στο Νυμφαίο, μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας κι είναι μια πολύ διασκεδαστική και ταυτόχρονα σημαντική εμπειρία για τα παιδιά.

 

Πηγή: Αρκτούρος

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.